Рада підтримала Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки – Тільки факти

Рада підтримала Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

Верховна Рада взяла до відома інформацію міністра фінансів Сергія Марченка про параметри Бюджетної декларації на 2022-2024 роки й надала рекомендації щодо бюджетної політики України.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідну постанову №5765 проголосували 269 народних депутатів.

Зокрема, парламент вирішив: взяти до відома Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, схвалену постановою Кабінету Міністрів від 31 травня 2021 року, схвалити рекомендації Верховної Ради щодо бюджетної політики, доручити уряду підготувати та подати до Верховної Ради проєкт закону про державний бюджет України на 2022 рік з урахуванням парламентських рекомендацій щодо бюджетної політики.

Представляючи трирічну Бюджетну декларацію, міністр Сергій Марченко наголосив, що йдеться про історичну подію. Адже документ про середньострокове бюджетне планування розглядають у парламенті вперше.

“До запровадження середньострокового планування країна послідовно йшла останні 10 років. Тепер Україна приєдналася до прогресивних країн світу, які впроваджують сучасну практику управління державними фінансами, що ґрунтується на відкритості, прогнозованості та ефективності. Запроваджена модель бюджетного планування базується на позитивному досвіді таких країн як Швеція, Франція, Німеччина та Нідерланди”, – наголосив урядовець.

За словами Марченка, Бюджетна декларація на 2022-2024 роки має створити якісне підґрунтя для підвищення ефективності державних видатків та передбачуваності державної політики.

“Бюджетна декларація є основою для складання проєкту державного бюджету та прогнозів місцевих бюджетів. Дуже важливо, щоб ми разом змогли досягти компромісу та парламент підтримав цей документ середньострокового бюджетного планування, надав свої рекомендації щодо бюджетної політики на найближчі три роки”, – сказав глава Мінфіну.

Він запевнив, що уряд опрацює в межах ресурсних можливостей рекомендації депутатів до бюджетного документа і на їх основі підготує проєкт Державного бюджету на 2022 рік.

ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *