Ринок житла: які прийоми найчастіше використовують шахраї при угодах – Тільки факти

Ринок житла: які прийоми найчастіше використовують шахраї при угодах

Ринок житла, як і будь-яка інша сфера, в якій присутні грошові розрахунки, не зміг уникнути втручання шахраїв. Хоча з поширенням електронного документообігу вплив шахраїв на ринок нерухомості неухильно знижується, відзначають експерти.

Так, нині угоди на ринку житла, укладені за участю шахраїв, складають лише 1,5-2% від загальної кількості. Але навіть ці 2 випадки зі ста можуть неабияк зіпсувати життя людям, які стали жертвами аферистів. Тому експерти ринку рекомендують і продавцям, і покупцям звертати увагу на деякі деталі, щоб не потрапити на гачок до шахраїв.

Звичайно, вони частіше орудують на вторинному ринку житла, бо на первинному це зробити технічно неможливо. Втім, там вистачає своїх аферистів на кшталт скандально відомого Еліта-Центру, які грають по-крупному.

Ринок житла: які прийоми найчастіше використовують шахраї при угодах

Експерти зібрали топ схем, які використовують аферисти на вторинному ринку житла

  • Продаж квартири за підробленою довіреністю. При цьому справжній власник квартири може зовсім не підозрювати про те, що його житло вже продали.
  • Підробка рішення суду щодо визнання права власності на об’єкт нерухомості.
  • Зайва поквапливість при продажу. Зазвичай шахраї вдаються до такого прийому, намагаючись уникнути ретельної перевірки документів.
  • Використання підставних осіб, які проживають далеко за межами міста або навіть регіону, в якому продається нерухомість.

ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *