Українські ягідні порошки продають в США – Тільки факти

Українські ягідні порошки продають в США

У США та Європі набули популярності сублімовані ягідні порошки. Продукт використовують для виробництва сніданків, випічки, напоїв та ін.

Варто зазначити, що сублімація – чудовий спосіб довготермінового зберігання ягід без застосування консервантів та домішок. Виробництвом порошків з органічних ягід займається українська компанія “ДВІПА”. Під торговельною маркою Ahimsa підприємство продає свою продукцію в Сполучених Штататх та в Європейських країнах. Продажі здійснюються переважно через онлайн-платформу Amazon, повідомляє SEEDS.

Компанія “ДВІПА” з’явилася на українському ринку 16 років тому. З 2015 року господарство повністю перейшло на органічне землеробство. Наразі компанія обробляє 150 гектарів сертифікованих органічних земель, пише AGRI-GATOR. Вирощують зернові, овочі та ягоди (малину та суницю садову). Саме з цих ягід і виготовляють сублімовані порошки. На таку переробку щороку йде близько 30% зібраних ягід.

“Одним із каналів збуту для сублімованих ягід є роздрібний ринок amazon.com. Сублімовані порошки ягід — суниці садової, малини — виготовлені зі 100% органічних ягід без консервантів, емульгаторів, ГМО та цукру. Здебільшого вони використовуються у здорових смузі, йогуртових сніданках і випічці. На українському ринку поки цей тренд не настільки розвинутий, тому орієнтуємося на американський та європейський ринки”, – зазначає головний менеджер компанії Антон Романов.

Для тривалого зберігання ягід можна застосовувати не лише сублімацію, а й заморозку. Саме із заморожених ягід вигідніше виготовляти варення. Такий спосіб страхує виробників від цінових коливань на ринку ягід та забезпечує безперебійний процес роботи підприємств. Саме таким методом користуються на одному з найбільших в Україні підприємств з виробництва джему та варення “Джем ЛТД” (Дніпро). Прийшла до цього рішення компанія у 2014 році, коли через зміну курсу долара та масовий експорт ягід на українському ринку не вистачало сировини для виробництва варення.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *