Чому Україна не відкликає посла в Білорусі. Відповідає голова МЗС – Тільки факти

Чому Україна не відкликає посла в Білорусі. Відповідає голова МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про недоцільність відкликання посла України в Білорусі через затримання журналіста Романа Протасевича у Мінську, оскільки посол займається багатьма проблемними гуманітарними питаннями.

“Не проблема відкликати посла. Це теж жест. Але у нас зараз є багато гуманітарних питань. У нас немає політичного діалогу. У нас посол не займається політичним діалогом з Білоруссю. Він займається гуманітарними питаннями”, — в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

За його словами, це, зокрема, логістичні питання українців, які лікуються у Білорусі після закриття авіасполучення.

“На жаль, своїми діями Олександр Лукашенко позбавляє і себе можливості цивілізованого діалогу з рештою світу, і нас — конструктивних кроків щодо нього в перспективі. Зараз вони неможливі”, — зазначив міністр.

Урядовець висловив думку, що Лукашенко “сам собі відрізає шлях і залишає одну дорогу — до більш тісного союзу з РФ, який, імовірно, навіть де-факто завершиться поглинанням”. Крім того, на думку Кулеби, Лукашенко своїми діями не залишає шансу вибудовувати з ним будь-які стосунки.

“Це не вибір України — збільшувати для себе російську загрозу на білоруському напрямі. Це вибір так званого президента Лукашенко. Ми не можемо йти на компроміси з такою людиною”, — сказав Кулеба.

Водночас міністр підкреслив, що Україна не втручалася, не втручається і не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі, однак зацікавлена в європейській, стабільній і демократичній Білорусі.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *