У Путіна назвали “вихід із глухого кута” щодо Донбасу – Тільки факти

У Путіна назвали “вихід із глухого кута” щодо Донбасу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що Україні для повернення окупованих територій Донбасу потрібно дотримуватися Мінських угод, які ж сама РФ регулярно не виконує.

Про це заявив очільник російського МЗС Сергій Лавров в інтерв’ю “Аргументам і фактам”.

Він стверджує, що мовляв Україна намагається змінити послідовність виконання положень Комплексу заходів, поставивши на перше місце отримання під контроль російсько-український кордон з подальшим проведенням місцевих виборів на Донбасі.

“Щоб знайти вихід з глухого кута, влада в Києві повинна визначитися, чи хоче вона повернення Донбасу до складу української держави. Якщо так, то шлях до цієї мети один – чітке і послідовне втілення в життя Комплексу заходів”, – сказав Лавров.

Також Лавров звинуватив українську сторону в тому, що мовляв вона “переводить стрілки” на Росію у питанні врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, Київ “відмовляється” надавати Донбасу особливий статус, як це передбачено Мінськими угодами.

“Замість цього Київ “переводить стрілки” на Росію, намагається виставити її стороною конфлікту, вимагає посилення антиросійських санкцій”, – зазначив Лавров.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *