Вторгнення та війна в країні з 15 ядерними реакторами зруйнує Європу – посол України в Японії – Тільки факти

Вторгнення та війна в країні з 15 ядерними реакторами зруйнує Європу – посол України в Японії

Він нагадав, що Україна віддана пошуку дипломатичного вирішення нинішньої напруженості у відносинах з Росією.

Посол України в Японії Сергій Корсунський заявив, якщо у разі війни знищиться Україна та її інфраструктура – ​​постраждає і Західна Європа. При цьому він не впевнений у повномасштабній війні, але не відкидає локальних конфліктів.

Про це він повідомив на пресконференції у Токіо.

Український посол у Японії Сергій Корсунський заявив, що Україна віддана пошуку дипломатичного вирішення нинішньої напруженості у відносинах з Росією, але попередив, що вторгнення в країну з 15 ядерними реакторами призведе до руйнівних регіональних наслідків у Європі.

“Я вважаю, що повномасштабна війна дуже малоймовірна, але ми можемо побачити більш локальний конфлікт. Якщо дійде до військових умов, то дозвольте мені сказати, що ми готові, наша армія дуже добре підготовлена. Якщо буде війна, то це буде перша в історії людства війна проти країни, яка має на своїй території 15 ядерних реакторів та 30 000 кілометрів заповнених газонафтопроводів”, – сказав дипломат.

Він також додав, якщо всю цю інфраструктуру буде знищено, то постраждає Західна Європа.

Водночас посол Росії в Австралії Олексій Павловський заявив, що Росія взагалі не планувала і не планує вторгатися в Україну:

“Наші війська на кордоні. Ці війська – не загроза, це попередження. Попередження правителям України не робити безрозсудних військових авантюр”, – сказав Павловський в інтерв’ю Австралійській радіомовній корпорації.

При цьому російський дипломат додав, що “всі мають зрозуміти, що санкції проти Росії не працюють – це не та мова, якою слід говорити з Росією”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *