Зустріч ОБСЄ, присвячена діям Росії, почалася у Відні – Тільки факти

Зустріч ОБСЄ, присвячена діям Росії, почалася у Відні

У Відні почалися переговори, спрямовані на послаблення напруженості через нарощування російських військ біля кордону з Україною, у той час, як Москва, Вашингтон і його європейські партнери шукають шлях, щоб уникнути серйозної безпекової кризи.

Зустріч, що проходить 13 січня під егідою постійної ради Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), є останнім за цей тиждень дипломатичним заходом, скликаним на тлі звинувачень Заходу в тому, що Москва накопичила танки, артилерію, близько 100 тисяч військових біля кордону з Україною і може готувати нове вторгнення.

Москва і Вашингтон вже підкреслили свої «фундаментальні» розбіжності щодо європейської безпеки під час напружених переговорів на початку цього тижня в Женеві й Брюсселі, а посол США в ОБСЄ визнав, що на зустрічі 13 січня не очікують прориву.

«Я не думаю, що цього тижня будуть якісь конкретні результати. Наша головна мета, в принципі, – налагодити діалог», – сказав Майкл Карпентер.

«Так, наші позиції – полярні, але це не означає, що немає елементів і сфер, щодо яких ми не можемо домовитися», – додав Карпентер у коментарі російському телеканалу «Дождь».

Виклик, за його словами, полягає в тому, щоб «визначити, в яких формах взагалі можливо поглибити діалог в найближчі кілька місяців або навіть рік».

Тим часом, голова зовнішньої політики Європейського союзу Жозеп Боррель 13 січня застеріг, що не слід вести переговори з Росією щодо ситуації в Україні, доки Москва продовжує стягувати війська до кордону.

«Російські дії є частиною тиску», – сказав Боррель ЗМІ на початку неформальної зустрічі міністрів оборони і закордонних справ ЄС у французькому портовому місті Брест, наполягаючи на тому, що «не повинно бути переговорів під тиском».


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД ads2.bid

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *